Čokoladni brownie iz Yum Pastry Shopa

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni brownie iz Yum Pastry Shopa by Unsplash Unsplash

Čokoladni brownie prema receptu Antonije Drezge, glavne slastičarke u šibenskom Yum Pastry Shopu.

Sastojci

Broj porcija
16
6jaja
4žumanjka
320 gmaslaca
320 gšećera
400 gkvalitetne tamne čokolade
2 žlicekakaa u prahu
4 žliceglatkog brašna

Priprema

1Otopite čokoladu

Otopite čokoladu i maslac. Možete to učiniti u mikrovalnoj pećnici ili na pari.


2Izmiksajte jaja i šećer

U velikoj zdjeli, izmiksajte jaja i žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svijetlo žutu boju i pjenastu smjesu. To će potrajati nekoliko minuta.


3Dodajte ostale sastojke

U smjesu od jaja polako dodajte otopljeni maslac i čokoladu. Miješajte dok se svi sastojci dobro sjedine.


U smjesu dodajte brašno i kakao u prahu. Sve zajedno promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu bez grudica.


4Ispecite u pećnici

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih.


Lim za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom ili ga obložite papirom za pečenje. Smjesu prelijte u pripremljeni kalup.


Brownie pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-25 minuta. Vrijeme pečenja može varirati ovisno o pećnici i željenoj teksturi brownieja. Ako želite sočniji rezultat, pecite kraće vrijeme, a ako želite čvršći i kompaktniji brownie, malo produljite vrijeme pečenja.


5Poslužite

Nakon pečenja, izvadite brownie iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja.