Otopite čokoladu i maslac. Možete to učiniti u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
U velikoj zdjeli, izmiksajte jaja i žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svijetlo žutu boju i pjenastu smjesu. To će potrajati nekoliko minuta.
U smjesu od jaja polako dodajte otopljeni maslac i čokoladu. Miješajte dok se svi sastojci dobro sjedine.
U smjesu dodajte brašno i kakao u prahu. Sve zajedno promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu bez grudica.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih.
Lim za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom ili ga obložite papirom za pečenje. Smjesu prelijte u pripremljeni kalup.
Brownie pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-25 minuta. Vrijeme pečenja može varirati ovisno o pećnici i željenoj teksturi brownieja. Ako želite sočniji rezultat, pecite kraće vrijeme, a ako želite čvršći i kompaktniji brownie, malo produljite vrijeme pečenja.
Nakon pečenja, izvadite brownie iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja.