Cheesecake koji uspije svima

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake koji uspije svima by Shutterstock Shutterstock

Ima ih sto vrsta, a ovo je najobičniji. Uz par trikova će ispasti savršen. Ne trebate trošiti novac na skupi krem sir jer ovdje ide onaj obični svježi. Uz svega par sastojaka dobit ćete super cheesecake.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

240 gpetit keksa
130 gmaslaca

Krema od sira

1 kgsvježeg sira
4jaja
150 gšećera
1 žličicagustina
1limeta (sok i korica)

Preljev od vrhnja

2kisela vrhnja
3 žlicešećera

Priprema

1 Napravite podlogu

Maslac rastopite na laganoj vatri, a kekse usitnite valjkom za tijesto. Pomiješajte i utisnite u kalup za tortu promjera 22 do 24 centimetra kojeg ste obložili papirom za pečenje. Ovo možete napraviti prstima ili uz pomoć čaše s ravnim dnom.


2 Pecite

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Kad se zagrije, stavite podlogu od keksa i maslaca i pecite 6 minuta.


3 Napravite kremu od sira

Dok se podloga peče, svježi sir pomiješajte sa šećerom, jajima, gustinom i naribanom koricom limete koju ste prije toga dobro oprali. Kad ste naribali limetu, iscijedite sok i dodajte ga u smjesu sa sirom.


4 Prelijte preko podloge

Pripremljenu kremu od sira stavite preko polupečene podloge od keksa i vratite u pećnicu na 45 minuta.


5 Pripremite preljev

Već sada kiselo vrhnje pjenjačom pomiješajte sa šećerom tako da se ima vremena pretvoriti u glatku smjesu, a da ne ostanu kristalići šećera.


6 Završite i ohladite

Nakon što se cheesecake pekao 45 minuta, ugasite pećnicu i preko pečene kreme od sira prelijte preljev od kiselog vrhnja i šećera. Vratite u ugašenu pećnicu na 10 minuta.


Izvadite, prvo ohladite na sobnoj temperaturi i onda stavite u hladnjak preko noći ili barem par sati da se stegne.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.