Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite posudu za pečenje veličine 20x20 cm papirom za pečenje.
U loncu na laganoj vatri otopite maslac, tamnu čokoladu i šećer. Miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim maknite s vatre.
U smjesu dodajte kakao u prahu, brašno, prašak za pecivo i kavu u granulama. Dobro promiješajte. Zatim postupno umiješajte razmućena jaja.
Dodajte trešnje i nasjeckanu mliječnu čokoladu te dobro promiješajte.
Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 20-25 minuta.
Brownieji trebaju biti pečeni ali još uvijek malo mekani u sredini.
Nakon pečenja izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu 5 minuta. Zatim prebacite na rešetku za hlađenje.
Kada se potpuno ohladi, izrežite i poslužite.