Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. U kalup utisnite masu od keksa i pecite 10 minuta, a zatim ohladite.
Sve sastojke za nadjev od borovnica pomiješajte, skuhajte, propasirajte i ohladite.
Ručno pomiješajte sir sa šećerom, dodajte kiselo vrhnje, a zatim i jedno po jedno jaje, vanilin šećer i bijelu čokoladu koju ste prethodno otopili s vrhnjem za šlag.
Stavite pola nadjeva od sira, zatim pola nadjeva od borovnica. Nježno pomiješajte štapićem da se stvore šare, a zatim opet stavite nadjev od sira pa nadjev od borovnica. Opet prošarajte štapićem.
Pecite na 165 stupnjeva 55 do 65 minuta. Isključite pećnicu pa tortu ostavite unutra još oko sat vremena s blago otvorenim vratima pećnice. Nakon toga ohladite tortu i stavite ju u hladnjak preko noći.