Trostruki užitak

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Trostruki užitak

Da bi vaši dani bili slađi i gosti zadovoljni vašim trudom, napravite ovaj kremasti kolač s orasima, čokoladom i kremom od vanilije. Odličan je za svaku prigodu!

Sastojci

Broj porcija
30

Biskvit

6bjelanjaka
150 gšećera
100 gmljevenih oraha
3 žlicebrašna
2 žlicemljevenih keksa
0,5 paketićapraška za pecivo

Krema

700 mlmlijeka
6žumanjaka
170 gšećera
2 vrećicepudinga od vanilije
250 gmaslaca
100 gčokolade

Ostalo

petit keksi
naribana čokolada

Priprema

1Pripremite biskvit

Istucite bjelanjke u snijeg.


Dodajte šećer, brašno i prašak za pecivo.


Zatim dodajte orahe i sve dobro sjedinite.


2Ispecite biskvit

Obložite kalup (22x75) papirom za pečenje.


Stavite peći na 180 stupnjeva 20-25 minuta.


Ako se nakon pečenja papir za pečenje ne odvaja lako od biskvita, lagano ga navlažite vodom, a zatim ga odlijepite od biskvita.


3Pripremite dvije kreme

Izradite žumanjke, dodajte šećer, puding i malo mlijeka, te sve dobro promiješajte.


Ostatak mlijeka stavite kuhati, a kad prokuha dodajte smjesu od žumanjaka. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu (minimalno 10 minuta).


Ohladite smjesu, a kada se ohladi, dodajte maslac.


Podijelite kremu na dva dijela, te u jedan dio dodajte otopljenu čokoladu.


4Složite kolač

Redoslijed slaganja:


biskvit, dvije trećine čokoladne kreme, keksi umočeni u mlijeko, žuta krema, ponovno keksi, preostala trećina čokoladne kreme, te na kraju pospite naribanom čokoladom.


5Ohladite

Kolač ostavite u hladnjaku preko noći kako bi se dobro stisnuo i ohladio.


Uživajte u svojoj slatkoj kreaciji. Dobar tek!