Torta s malinama

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta  s malinama
Torta  s malinama

Kombinacija čokolade i maline mi je omiljena. Ova u varijanti s kremom od vanilije mi je top.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

85 gmaslaca, omekšanog
130 gšećera
2jaja
85 mltekućeg jogurta
30 gkakaa
130 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo
50 gtamne čokolade s visokim udjelom kakaa

Nadjev od malina

250 gmalina
35 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
1 žličicagustina
4 lista želatine

Krema od čokolade

100 gtamne čokolade s visokim udjelom kakaa
130 gmascarpone sira
200 gvrhnja za šlag

Krema od vanilije

300 mlmlijeka
2 žlicešećera
1 vrećicapudinga od vanilije
300 mlvrhnja za šlag

Priprema

1Pripremite biskvit

Miksajte maslac sa šećerom, zatim dodajte jaja i jogurt pa sve zajedno izmiješajte.


Prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo te ih umiješajte u prethodnu smjesu.


Nasjeckajte čokoladu i umiješajte je u smjesu.


Ostavite smjesu u hladnjaku na petnaestak minuta.


2Pecite u pećnici

Smjesu podijelite na 3 dijela.


Svaki dio stavite u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 170 stupnjeva.


3Pripremite nadjev od malina

Maline sa šećerima stavite da se kratko prokuhaju. U malo hladne vode umutite gustin i dodajte malinama pa uklonite s vatre.


Želatinu stavite u hladnu vodu da omekša pa je umiješajte u vrući umak od malina.


Ostavite da se ohladi.


4Pripremite kremu od čokolade

Otopite čokoladu pa je umiješajte s mascarponeom.


Istucite vrhnje u šlag pomoću kuhinjske lopatice. Umiješajte šlag u kremu.


5Pripremite kremu od vanilije

Pola mlijeka stavite kuhati sa šećerom, a u drugoj polovici mlijeka izmiješajte puding.


Kada mlijeko zakipi, sklonite s vatre pa umiješajte puding. Vratite na vatru i kuhajte još minutu, neprestano miješajući.


Skuhanu kremu prebacite u posudu te prekrijte folijom. Pustite da se hladi.


Vrhnje istucite u šlag. Trećinu šlaga dobro umiješajte u puding, možete i s mikserom. Ostatak šlaga umiješajte u kremu pomoću kuhinjske lopatice.


6Složite tortu

Tortu slažite u kalupu.


Prvo stavite biskvit, pa kremu od čokolade (2-3 žlice kreme ostavite sa strane za premazaivanje zadnje koru na kraju). Pokrijte drugom korom.


Kremom od vanilije napravite rub po biskvitu, pa u sredinu stavite nadjev od malina.


Sada pažljivo preko njega stavite ostatak kreme od vanilije. Pokrijte sa zadnjom korom te je premažite čokoladnom kremom (one 2-3 žlice koje ste ostavili sa strane).


Po želji po vrhu naribajte čokoladu.


7Ohladite u hladnjaku

Prije posluživanja, tortu na nekoliko sati ohladite u hladnjaku.