Torta s malinama

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
Torta  s malinama
Torta  s malinama
Kombinacija čokolade i maline, jedna mi je od omiljenih kombinacija. Ova u varijanti i s kremom od vanilije mi je top.

Sastojci

Broj porcija
12
BISKVIT:
85 g omekšanog maslaca
130 g šećera
2 jaja
85 g tekućeg jogurta
30 g kakaa
130 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
50 g čokolade 54%
Insert od malina:
250 g malina
35 g šećera
1 vanilin šećer
1 žličica gustina
4 lista želatine
Krema od čokolade:
100 g čokolade 54 %
125 g mascarpone sira
200 g slatkog vrhnja
Krema od vanilije:
300 g mlijeka
2 žlice šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
300 g slatkog vrhnja
I još:
malo naribane čokolade po želji za ukrasiti tortu

Priprema

Biskvit:
Maslac miksati sa šećerom, dodati zatim jaja i jogurt pa sve zajedno izmiješati.
Kakao, brašno i prašak za pecivo prosijati pa umiješati u gornju smjesu.
Čokoladu nasjeckati pa i nju umiješati.
Ostaviti smjesu u hladnjaku na petnaestak minuta.
Smjesu podijeliti na 3 djela. Jedan po jedan dio staviti u papirom obložen kalup pa peći 15 minuta na 170°C.
Insert od malina:
Maline sa šećerima staviti da se kratko prokuhaju pa umutiti gustin.
Skloniti s vatre.
Želatinu staviti u hladnu vodu da omekša pa je umiješati u vrući umak od malina.
Pustiti sa strane da se ohladi.
Krema od čokolade:
Otopiti čokoladu pa je umiješati sa mascarponeom.
Istući slatko vrhnje u šlag pa pomoću slastičarske špatule, umiješati šlag u kremu.
Krema od vanilije:
Pola mlijeka staviti kuhati sa šećerom, a u drugoj polovici mlijeka izmiješati puding.
Kada mlijeko zakipi, skloniti s vatre pa umiješati puding.
Vratiti na vatru pa kuhati još minutu, neprestano miješajući.
Kuhanu kremu prebaciti u posudu te prekriti folijom. Pustiti da se hladi.
Slatko vrhnje istući u šlag.
Trećinu šlaga dobro umiješati u puding. Možete i s mikserom.
Ostatak šlaga umiješajte u kremu pomoću slastičarske špatule.
Slaganje:
Tortu slažite u kalupu.
Prvo stavite biskvit, pa kremu od čokolade (2-3 žlice kreme ostavite sa strane pa ćete njome premazati zadnju koru na kraju).
Poklopite drugom korom.
Kremom od vanilije napravite rub po biskvitu, pa u sredinu stavite insert od malina.
Sada pažljivo preko njega stavite ostatak kreme od vanilije.
Poklopite sa zadnjom korom te je premažite čokoladnom kremom (one 2-3 žlice koje ste ostavili sa strane).
Po želji naribajte po vrhu čokoladu.
Pustite nekoliko sati u hladnjaku da odstoji prije serviranja.
Ana Prša