Miksajte maslac sa šećerom, zatim dodajte jaja i jogurt pa sve zajedno izmiješajte.
Prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo te ih umiješajte u prethodnu smjesu.
Nasjeckajte čokoladu i umiješajte je u smjesu.
Ostavite smjesu u hladnjaku na petnaestak minuta.
Smjesu podijelite na 3 dijela.
Svaki dio stavite u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 170 stupnjeva.
Maline sa šećerima stavite da se kratko prokuhaju. U malo hladne vode umutite gustin i dodajte malinama pa uklonite s vatre.
Želatinu stavite u hladnu vodu da omekša pa je umiješajte u vrući umak od malina.
Ostavite da se ohladi.
Otopite čokoladu pa je umiješajte s mascarponeom.
Istucite vrhnje u šlag pomoću kuhinjske lopatice. Umiješajte šlag u kremu.
Pola mlijeka stavite kuhati sa šećerom, a u drugoj polovici mlijeka izmiješajte puding.
Kada mlijeko zakipi, sklonite s vatre pa umiješajte puding. Vratite na vatru i kuhajte još minutu, neprestano miješajući.
Skuhanu kremu prebacite u posudu te prekrijte folijom. Pustite da se hladi.
Vrhnje istucite u šlag. Trećinu šlaga dobro umiješajte u puding, možete i s mikserom. Ostatak šlaga umiješajte u kremu pomoću kuhinjske lopatice.
Tortu slažite u kalupu.
Prvo stavite biskvit, pa kremu od čokolade (2-3 žlice kreme ostavite sa strane za premazaivanje zadnje koru na kraju). Pokrijte drugom korom.
Kremom od vanilije napravite rub po biskvitu, pa u sredinu stavite nadjev od malina.
Sada pažljivo preko njega stavite ostatak kreme od vanilije. Pokrijte sa zadnjom korom te je premažite čokoladnom kremom (one 2-3 žlice koje ste ostavili sa strane).
Po želji po vrhu naribajte čokoladu.
Prije posluživanja, tortu na nekoliko sati ohladite u hladnjaku.