Cheesecake s dvije vrste čokolade

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s dvije vrste čokolade

Koja je vaša najdraža torta? Sigurna sam da svi vole čokoladu. S ovim receptom ne možete pogriješiti, nije klasična čokoladna torta, ali nema ni biksvita pa nije teška za napraviti. Spoj okusa je fantazija.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

300 gmljevenih keksa
130 gmaslaca, rastopljenog
50 mlmlijeka
1 žlicašećera u prahu

Nadjevi (2 različita)

500 gmascarpone sira
200 mlslatkog vrhnja
200 gnougat čokolade
1 paktićvanilin šećera

Preljev

150 gmliječne čokolade
75 mlslatkog vrhnja

Priprema

1Pripremite podlogu

Mljevene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem, mlijekom i šećerom u prahu.


Smjesu utisnite na dno kalupa i ostavite u hladnjaku 1-2 sata.


2Pripremite nadjeve

Mascarpone kratko izmiksajte, dodajte umućeno slatko vrhnje i ponovno miksajte.


Odvojite 1/3 smjese u posebnu zdjelu, dodajte vanilin šećer i ponovno miksajte.


Otopite čokoladu i dodajte je u preostale 2/3 smjese. Dobro promiješajte.


Na podlogu stavite prvo smjesu s čokoladom, a odmah na nju drugu smjesu.


Ostavite u hladnjaku barem sat vremena.


3Pripremite preljev

Na pari ili u mikrovalnoj pećnici otopite čokoladu u slatkom vrhnju.


Preljev odmah prelijte preko torte.


4Ukrasite tortu

Torte možete dekorirati odmah ili kada se čokolada stvrdne.


Torta je najbolja kada odstoji preko noći, ali može se rezati i nakon nekoliko sati.


Dobar tek!