Mljevene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem, mlijekom i šećerom u prahu.
Smjesu utisnite na dno kalupa i ostavite u hladnjaku 1-2 sata.
Mascarpone kratko izmiksajte, dodajte umućeno slatko vrhnje i ponovno miksajte.
Odvojite 1/3 smjese u posebnu zdjelu, dodajte vanilin šećer i ponovno miksajte.
Otopite čokoladu i dodajte je u preostale 2/3 smjese. Dobro promiješajte.
Na podlogu stavite prvo smjesu s čokoladom, a odmah na nju drugu smjesu.
Ostavite u hladnjaku barem sat vremena.
Na pari ili u mikrovalnoj pećnici otopite čokoladu u slatkom vrhnju.
Preljev odmah prelijte preko torte.
Torte možete dekorirati odmah ili kada se čokolada stvrdne.
Torta je najbolja kada odstoji preko noći, ali može se rezati i nakon nekoliko sati.
Dobar tek!