Najfiniji cheesecake s malinama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Najfiniji cheesecake s malinama
Najfiniji cheesecake s malinama
Vrlo jednostavan cheesecake, bez miksera i posebnih sastojaka. Jako kremast, fin i vrlo lijep :)

Sastojci

Broj porcija
20

Cheesecake

300 gDigestive keksa
100 gmaslaca
600 gkrem sira
200 gšećera
4jaja
sok jednog limuna
korica jednog limuna
1 žličicaarome vanilije

Gornji sloj

500 gmilerama
180 gšećera
20 gmalina u prahu

Priprema

1Pripremite podlogu

Pomiješajte mljevene kekse i maslac.


Dobivenu smjesu utisnite u kalup promjera 24 cm.


2Pripremite kremu od sira

U posudi pomiješajte krem sir, šećer, jaja, sok i koricu limuna te malo arome vanilije. Kremu izradite ručno pjenjačom, bez upotrebe miksera.


Dobivenu kremu lagano prelijte preko pripremljene podloge kako se podloga ne bi digla.


3Ispecite u pećnici

Cheesecake stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva.


Pecite ga 40-45 minuta, odnosno dok se vrh kreme od sira malo ne stisne i postane poput pudinga.


4Pripremite gornji sloj

U posudi pomiješajte mileram sa šećerom i malinama u prahu (dehidrirane maline).


Prelijte ovu smjesu preko ispečene kreme od sira.


5Vratite u pećnicu

Sada vratite cheesecake u već ugašenu pećnicu. Ostavite ga unutra još 10 minuta.


6Ohladite

Cheesecake je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći.