Priprema
Otopite maslac, pa ga skupa s keksima ubacite u multipraktik da se usitni.
Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje, pa smjesu s keksima prebacite u kalup, poravnajte i utisnite.
Sve sastojke osim kikirikija promiješajte u manjem loncu pa stavite kuhati.
Miješajte kako se ne bi primilo za dno.
Kada zakipi, smanjite vatru, pa kuhajte miješajući još nekoliko minuta dok ne dobijete lijepu svijetlosmeđu boju.
Kikiriki malo usitnite pa umiješajte u karamelu.
Prelijte je preko podloge od keksa i ravnomjerno razmažite.
Žumanjke sa šećerom pjenasto izmiksajte pa savite kuhati na paru dok ne postigne temperaturu od 84°C.
Kuhano prebacite u drugu posudu, pustite da se malo ohladi, pa umiješajte mascarpone.
Kremu podijelite na dva dijela.
U jedan dio dodajte otopljenu čokoladu i izmiksajte.
U drugu kremu dodajte maslac od kikirikija i izmiksajte.
Slatko vrhnje istucite u šlag, podijelite na pola pa u svaki kremu dodajte polovicu.
Umiješajte ga pomoću slastičarske špatule.
Prvu kremu stavite preko karamele pa ravnomjerno razmažite.
Zatim preko nje stavite drugu kremu. Poravnajte kao i prvu.
Slatko vrhnje zakipite, prelijte preko nasjeckane čokolade.
Ostavite nekoliko minuta da se čokolada otopi pa izmiješajte.
Ganache izlijte po vrhu te posipajte kikirikijem koji ste prethodno grubo usitnili nožem.
Kolač stavite na nekoliko sati u hladnjak kako bi se stegnuo.
Kad se ohladi, lako ćete ga pomoću papira za pečenje kojim ste obložili kalup izvaditi.
Kolač držati u hladnjaku.