Otopite maslac pa ga skupa s keksima dodajte u multipraktik i usitnite.
U obloženi duguljasti kalup prebacite smjesu s keksima, poravnajte i utisnite.
Sve sastojke osim kikirikija promiješajte u manjem loncu i stavite kuhati. Kada zakipi, smanjite vatru i kuhajte još nekoliko minuta dok ne dobijete svijetlosmeđu boju.
Usitnite kikiriki i umiješajte u karamelu.
Karamel prelijte preko podloge od keksa i ravnomjerno razmažite.
Žumanjke sa šećerom izmiksajte pjenasto, zatim stavite kuhati na paru do temperature od 84 stupnja.
Prebacite u drugu posudu, pustite da se malo ohladi, pa umiješajte mascarpone sir.
Podijelite kremu na dva dijela. U jedan dio dodajte otopljenu čokoladu i izmiksajte, a u drugi dio dodajte maslac od kikirikija i izmiksajte.
Istucite slatko vrhnje u šlag, podijelite na pola i dodajte svaku polovicu u jedan dio kreme.
Prvu kremu stavite preko karamele, ravnomjerno razmažite, a zatim stavite drugu kremu i također poravnajte.
Zakuhajte vrhnje za šlag i prelijte preko nasjeckane čokolade. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada otopi, pa izmiješajte.
Izlijte ganache po vrhu kolača i posipajte grubo usitnjenim kikirikijem.
Kolač stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stegne.
Kada se ohladi, izvadite ga iz kalupa pomoću papira za pečenje.