Kalup za kuglof promjera 22-24 cm dobro premažite maslacem, a pećnicu zagrijte na 180°C.
Bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg.
Maslac i šećere miksajte dok smjesa ne postane glatka i pjenasta, 3-4 minute.
Dodajte žumanjke i miksajte još kratko.
Kompot usitnite u pire – i voće i sok.
Ubacite ga u smjesu s maslacem i dobro promiješajte.
Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve izmiješajte lopaticom, samo dok se ne sjedini.
Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka, vrlo polako, špatulom, da ostane što više zraka u smjesi. P
Prebacite smjesu u kalup, poravnajte i pecite 45-55 min ili dok čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista.
Kad se kuglof ohladi, preokrenite ga na tanjur i prelijte glazurom (samo pomiješajte šećer i limunov sok). Uživajte!