Kuglof od ananasa

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kuglof od ananasa by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept za kuglof s ananasom je iznenađujuće jednostavan i ne zahtijeva puno vremena ili truda.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

230 gmaslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
150 gšećera
1 paketićlimun šećera
1 paketićbourbon vanilin šećera
4žumanjka
4bjelanjka
1 prstohvatsoli
1 konzervakompota ananasa (490 g)
310 gglatkog brašna
5 gpraška za pecivo

Glazura

150 gšećera u prahu

Priprema

1Pripremite kalup

Kalup za kuglof promjera 22-24 cm dobro premažite maslacem, a pećnicu zagrijte na 180°C.


2Istucite bjelanjke u snijeg

Bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg.


3Miksajte maslac i šećer

Maslac i šećere miksajte dok smjesa ne postane glatka i pjenasta, 3-4 minute.


Dodajte žumanjke i miksajte još kratko.


4Kompot usitnite u pire

Kompot usitnite u pire – i voće i sok.


Ubacite ga u smjesu s maslacem i dobro promiješajte.


5Dodajte brašno

Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve izmiješajte lopaticom, samo dok se ne sjedini.


6Dodajte snijeg

Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka, vrlo polako, špatulom, da ostane što više zraka u smjesi. P


7Ispecite u pećnici

Prebacite smjesu u kalup, poravnajte i pecite 45-55 min ili dok čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista.


8Prelijte glazurom

Kad se kuglof ohladi, preokrenite ga na tanjur i prelijte glazurom (samo pomiješajte šećer i limunov sok). Uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.