Finanzieri

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Finanzieri

Uživajte u neodoljivim Finanzier kolačićima iz zagrebačke slastičarnice N'oublie. Riječ je o sočnom francuskom kuglofu u obliku malenih kolačića koji će vas oduševiti svojom bogatom teksturom i savršenim spojem okusa.

Sastojci

Broj porcija
40
300 gpasteriziranih bjelanjaka
300 gšećera u prahu
150 gglatkog brašna
150 goraha
150 ggrožđica
100 mlruma
300 gmaslaca, rastopljenog

Priprema

1Izradite čvrsti snijeg

U zdjeli izradite bjelanjke sa šećerom dok ne dobijete čvrsti snijeg.


2Pomiješajte maslac i rum

U drugoj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac s rumom.


Polako dodajte smjesu maslaca i ruma u izrađene bjelanjke. Lagano promiješajte.


3Dodajte brašno, orahe i grožđice

U smjesu dodajte brašno, mljevene orahe i grožđice. Miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.


4Ulijte smjesu u kalupe

Zagrijte pećnicu na 160°C.


Pripremite kalupe za kekse i kolačiće.


Uljite pripremljenu smjesu u kalupe.


5Ispecite u pećnici

Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta, ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Vrijeme pečenja može varirati ovisno o pećnici, pa ih povremeno provjeravajte.


6Poslužite

Nakon pečenja, izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite ih da se kratko ohlade.


Finanzieri su idealni za posluživanje uz šalicu kave ili čaja.