Cimet rolice iz Korice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Cimet rolice iz Korice by Hana Kajari Hana Kajari

Recept za cimet rolice iz zagrebačke zanatske pekarnice Korica. Ove cimet rolice su meke i sočne, a recept je prilagođen kućnoj pripremi.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

550 gbrašna za dizana tijesta
7 gsuhog kvasca
240 mlsvježeg mlijeka
75 gkvasca
70 gkristal šećera
3jaja

Punjenje

150 gsmeđeg šećera
30 gbrašna
1 žlicacimeta
120 gohlađenog maslaca

Glazura

60 gšećera u prahu
15-30 ml svježeg mlijeka, po potrebi

Priprema

1 Umijesite tijesto

Umiješajte sve sastojke za tijesto i mijesite dok ne postane glatko.


2 Ostavite da se diže

Ostavite da se diže oko 90 minuta.


3 Napravite punjenje

Pomiješajte sastojke tako da smjesa bude glatka.


4 Razvaljajte tijesto

Razvaljajte tijesto, pospite punjenje, zarolajte i narežite na šnite. Ostavite da se dižu još sat vremena. Možete ih ostaviti i da se dižu preko noći u hladnjaku.


5 Pecite

Pecite 20-25 minuta na 180°C. Za glazuru, pomiješajte šećer u prahu s mlijekom i prelijte preko rolica neposredno prije serviranja (dok su još tople).

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.