Žumanjke i šećer dodajte u zdjelu i pjenasto izmiksajte.
Zatim dodajte puding od vanilije i 1/7 mlijeka. Promiješajte.
U lonac ulijte preostalo mlijeko i stavite kuhati.
Kada mlijeko zakipi, sklonite ga s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
Vratite na vatru i kuhajte na laganoj temperaturi dok krema ne postane gusta.
Vruću kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Ohlađenoj kremi uklonite foliju pa je izmiksajte.
Zatim dodajte komadiće narezanog maslaca sobne temperature i izmiksajte.
Kremu podjelite na 2 jednaka dijela.
Jedan dio ostavite kako je, a u drugi dodajte otopljenu i lagano ohlađenu čokoladu, te sjedinite.
U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte dok se ne zapjene. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Dodajte orahe, mljevene kekse i brašno pomiješano s praškom za pecivo te lagano sjedinite pjenjačom.
Smjesu istresite i rasporedite na papir za pečenje u kalup dimenzija 22 x 35 cm.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 – 25 minuta.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi. Ohlađenom biskvitu uklonite papir za pečenje. Ukoliko ste biskvit pekli u kalupu za kolače samo nastavite slaganje.
Preko biskvita rasporedite većinu čokoladne kreme.
Petit kekse umačite u mlijeko i slažite na čokoladnu kremu.
Rasporedite žutu kremu.
Ponovo umačite kekse u mlijeko i slažite preko kreme.
Rasporedite preostalu čokoladnu kremu.
Za dekoraciju naribajte čokoladu po površini.
Kolač stavite u hladnjak kako bi se stegnuo, najbolje preko noći.