Trostruki užitak

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Trostruki užitak by Shutterstock Shutterstock

Trostruki užitak je kolač koji spaja tri ukusa u jednom zalogaju. Sastoji se od sočnog biskvita, dvije kreme te petit keksa koji savršeno upijaju okuse i čine kolač još ukusnijim.

Sastojci

Broj porcija
12

Krema

700 mlmlijeka
6žumanjaka
170 gšećera
2 vrećicepudinga od vanilije
250 gmaslaca, omekšalog i narezanog na kockice
100 gčokolade

Biskvit

6bjelanjaka
150 gšećera
100 goraha, nasjeckanih
3 žlicebrašna
2 žlicemljevenih keksa
0,5 paketićapraška za pecivo

Slaganje

2 paketićapetit keksa
malo mlijeka za umakanje keksa
malo naribane čokolade

Priprema

Krema

1Izmiksajte žumanjke i šećer

Žumanjke i šećer dodajte u zdjelu i pjenasto izmiksajte.


2Dodajte puding

Zatim dodajte puding od vanilije i 1/7 mlijeka. Promiješajte.


3Skuhajte mlijeko

U lonac ulijte preostalo mlijeko i stavite kuhati.


Kada mlijeko zakipi, sklonite ga s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.


4Kuhajte kremu

Vratite na vatru i kuhajte na laganoj temperaturi dok krema ne postane gusta.


Vruću kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.


5Dodajte maslac

Ohlađenoj kremi uklonite foliju pa je izmiksajte.


Zatim dodajte komadiće narezanog maslaca sobne temperature i izmiksajte.


6Podijelite na 2 dijela

Kremu podjelite na 2 jednaka dijela.


Jedan dio ostavite kako je, a u drugi dodajte otopljenu i lagano ohlađenu čokoladu, te sjedinite.

Biskvit

1Istucite snijeg

U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte dok se ne zapjene. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.


2Dodajte orahe, kekse i brašno

Dodajte orahe, mljevene kekse i brašno pomiješano s praškom za pecivo te lagano sjedinite pjenjačom.


3Ispecite u pećnici

Smjesu istresite i rasporedite na papir za pečenje u kalup dimenzija 22 x 35 cm.


Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 – 25 minuta.


Pečeni biskvit ostavite da se ohladi. Ohlađenom biskvitu uklonite papir za pečenje. Ukoliko ste biskvit pekli u kalupu za kolače samo nastavite slaganje.


Slaganje

1Složite kolač

Preko biskvita rasporedite većinu čokoladne kreme.


Petit kekse umačite u mlijeko i slažite na čokoladnu kremu.


Rasporedite žutu kremu.


Ponovo umačite kekse u mlijeko i slažite preko kreme.


Rasporedite preostalu čokoladnu kremu.


Za dekoraciju naribajte čokoladu po površini.


2Ohladite

Kolač stavite u hladnjak kako bi se stegnuo, najbolje preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.