Pomiješajte brašno, šećer, kakao, gustin i prašak za pecivo.
Dodajte ulje, vrhnje i rum, pa miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Smjesu ulijte u namašten i brašnom posipan kalup veličine 20 x 28 cm i pecite 35 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 °C.
Biskvit ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim ga vodoravno prerežite na dva dijela.
Smjesu možete podijeliti i na dva dijela i ispeći u dva navrata, ali se u tom slučaju kraće peče.
U maloj zdjelici pomiješajte mlijeko i rum.
Donji dio biskvita vratite u kalup i premažite polovicom preljeva.
Usitnite očišćene banane štapnim mikserom. Dodajte rum i čokoladu za kuhanje koju ste prethodno otopili na pari. Sve izmiješajte, a zatim umiješajte vrhnje za šlag istučeno zajedno sa šlagfixom. Dobro promiješajte da se sve sjedini.
Rasporedite kremu po biskvitu u kalupu pa pažljivo preklopite gornjim biskvitom.
Poškropite ostatkom mlijeka i ruma i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena kako bi se kolač ohladio i kako bi se krema stisnula.
Pripremite ganache tako što ćete u zdjelu staviti čokoladu za kuhanje narezanu na kockice.
Preko čokolade prelijte vrelo vrhnje za šlag i dodajte maslac pa dobro promiješajte dok se sve ne sjedini.
Ganache treba biti glatka i sjajna smjesa.
Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa i prelijte pripremljenim ganacheom. Zatim ga ostavite da se ohladi kako bi se ganache stisnuo. Kada se ganache stisne, kolač je spreman za posluživanje.