Dulce de Leche Brownie

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Dulce de Leche Brownie by Unsplash Unsplash

Ovaj ukusni dulce de leche brownie recept je izvrstan izbor za sve ljubitelje čokolade i karameliziranog mlijeka! Ako ne možete pronaći dulce de leche u trgovini, možete ga pripremiti sami od kondenziranog mlijeka prema uputama do kojih vodi poveznica u receptu.

Sastojci

Broj porcija
12
120 gmaslaca, narezanog na kockice
170 gtamne čokolade, sitno nasjecakne
25 gkakaa u prahu
3velika jaja, sobne temperature
200 gšećera
1 žličicaarome vanilije
140 gbrašna
260 gDulce de leche
100 gtostiranih oraha (možete izostaviti)

Priprema

1Pripremite pećnicu i kalup

Zagrijte pećnicu na 180°C.


Obložite četvrtasti lim za pečenje dimenzija 20 cm dugim komadom aluminijske folije koja prekriva dno i doseže do bočnih stranica. Ako folija ne doseže sve četiri strane, prekrižite je drugom folijom tako da dobijete veliki križ koji prelazi preko stranica lima za pečenje.


Namastite dno i stranice folije s malo omekšalog maslaca.


2Otopite čokoladu

Otopite maslac u srednje velikom loncu. Dodajte čokoladu i stalno miješajte na vrlo niskoj temperaturi dok se čokolada ne otopi. Maknite s vatre i umiješajte kakao u prahu tako da dobijete glatku smjesu.


3Dodajte jaja, šećer i brašno

U čokoladnu smjesu dodajte jedno po jedno jaje, a zatim umiješajte šećer, vaniliju, pa brašno.


Dodajte orahe, ako ih koristite.


4Rasporedite dulce de leche

Prebacite pola smjese u pripremljeni lim za pečenje.


Ukoliko niste uspjeli pronaći dulce de leche u trgovini, možete ga lako pripremiti od kondenziranog mlijeka, prema receptu koji se nalazi na ovoj poveznici.


Rasporedite jednu trećinu dulce de lechea po smjesi u obliku malih kuglica, razmaknutih na jednakoj udaljenosti po smjesi.


Prelijte ostatkom smjese za brownie, a zatim žličicama rasporedite ostatak dulce de lechea po vrhu smjese.


Nakon što ste stavili preostalu količinu dulce de lechea na vrh smjese, nožem lagano zakružite kuglice, kako biste stvorili nekoliko malih vrtloga na površini. Ovo će stvoriti privlačan uzorak na vrhu brownieja.


5Ispecite u pećnici

Pecite na 180 stupnjeva dok sredina ne postane čvrsta, ali još uvijek treperi, oko 30 minuta. Svakako provjerite brownije nakon 25 minuta, jer se različite čokolade ponašaju drugačije, a kod ovih brownieja, kao i kod većine, želite uhvatiti trenutak prije nego što postanu prepečeni i suhi.


6Poslužite

Izvadite iz pećnice i potpuno ohladite.


Kada se ohlade, dignite brownieje iz lima za pečenje povlačenjem aluminijske folije. Izrežite na 12 jednakih kvadrata i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.