Pomiješajte brašno sa šećerom i soli, pa na kockice izrežite maslac. Dodajte ga brašnu, pa sjedinite rukama. Ako imate multipraktik, bilo bi idealno tijesto pripremati u njemu.
Ako ne, dovoljan će biti mikser. Miksajte smjesu, pa postepeno dodajte vodu. Kada tijesto postane mrvičaste, ali kompaktne teksture, rukama ga pritisnite i oblikujte jedan veći disk, i drugi manji (omjer 3:1). Tijesto ohladite na pola sata.
Višnjama dodajte šećer, vanilin šećer i gustin, pa dobro izmiješajte.
Razvaljajte oba tijesta, jedno na veličinu malo veću od okruglog kalupa, a drugo veličine kalupa.
Kad ste formirali donje tijeso u kalup, stavite višnje, pa pitu preklopite gornjim, manjim tijestom. Pritisnite rubove i po želji oblikujte valovito ili vilicom.
Pitu premažite bjelanjkom, posujte bijelim šećerom, izrežite četiri reza u sredini i stavite peći. Pecite na 180 stupnjeva oko 45 - 55 minuta.