Jogurt torta s borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Jogurt torta s borovnicama
Jogurt torta s borovnicama
Jogurt torta s borovnicama
Jogurt torta s borovnicama
Jogurt torta s borovnicama

Nakon blagdana i hrpe teške hrane, kolača svih vrsta, predlažem ovu torticu kao pravo osvježenje. Moja verzija je bezglutenska, ali vi je možete ispeći i sa pšeničnim brašnom.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

400 gbezglutenskog brašna
100 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
Aroma vanilije
4žumanjka
200 gmasti
1 vrećicapraška za pecivo
2 žlicekiselog vrhnja

Nadjev

3čvrsta jogurta
5 žlicabrašna
2 žlicekiselog vrhnja
100 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
5bjelanjaka
1 prstohvatsoli
100 gborovnica

Priprema

1 Pripremite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Tijesto neće biti čvrste teksure. Podijelite ga na dva dijela. Veći dio stavite u prozirnu foliju i ostavite u hladnjak na hlađenje na barem pola sata. Manji dio stavite u zamrzivač.


2 Pripremite nadjev

Jogurte, kiselo vrhnje i obje vrste šećera pomiješajte pjenjačom. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno u smjesu od jogurta.


3 Formirajte tijesto

Izvadite dio tijesta iz hladnjaka i na papiru za pečenje ga rukom razvaljajte i prebacite u kalup. Prelijte nadjevom i utisnite borovnice.

Izvadite tijesto iz zamrzivača i naribajte ga na nadjev.


4 Ispecite

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.Pečen kolač dobro prohladite te ga posipajte šećerom u prahu.


Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️