Prvo stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva, a voće iz kompota ocijedite.
Jaja, šećer i vanilin šećer miksajte dok ne dobijete lijepu svijetlo žutu smjesu.
Zatim lagano dodajte ulje i nastavite miksati.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Smanjite brzinu miksera pa naizmjenično dodavajte brašno i jogurt.
Pripremljenu smjesu za biskvit podijelite na dva jednaka dijela i jednom dijelu dodajte kakao u prahu.
Pripremite kalup za pečenje tako da ga premažete masnoćom i pospete brašnom.
Prvo u kalup izlijte pola smjese bez kakaa, zatim pola smjese s kakaom pa opet drugu polovicu svijetle smjese i na to drugu polovicu tamne smjese.
Po vrhu rasporedite ocijeđeno voće iz kompota i pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva ili dok kolač ne postane zlatno žute boje.
Po želji poslužite sa tučenim slatkim vrhnjem.