Najsočniji lješnjak biskvit

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Najsočniji lješnjak biskvit

Možete ga koristiti kao bazu za sve torte.

Sastojci

Broj porcija
10
5jaja
8 žlicašećera
1 paketićvanilin šećera
100 mlulja
100 mltople vode
2 žliceglatkog brašna
2 žliceoštrog brašna
1 paketićpraška za pecivo
2 žlicekakaa
4 žlicemljevenih lješnjaka

Priprema

1Čvrsto izmiksajte bjelanjke

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.


Bjelanjke čvrsto izmiksajte s prstohvatom soli.


2Izmiksajte žumanjke i šećer

Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.


U pjenastu smjesu dodajte vodu i ulje.


3Dodajte suhe sastojke

Prosijte suhe sastojke i dodajte u smjesu sa žumanjcima zajedno s lješnjacima. Umutite pjenjačom tako da se svi sastojci sjedine.


4Dodajte bjelanjke

Na kraju ručno u smjesu umiješajte bjelanjke.


5Ispecite u pećnici

Dobivenu smjesu ulijte u kalup promjera 24 cm i stavite peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 160 stupnjeva.


Pecite oko 40 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice i visini biskvita.