Kokos rolada

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
Kokos rolada
Kokos rolada
Rolada koja se ne peče u kombinacija čokolade i kokosa neizostavna je na stolu za sve blagdane i slavlja.

Sastojci

Broj porcija
20
Nadjev
5-6 žlica vode
100 g šećera
100 g kokosa
2 žlice šećera u prahu
100 g maslaca sobne temperature
Tijesto
350 g petit keksa
150 g šećera u prahu
2 žlice kakaa
12 žlica nezaslađene instant kave
2 žlice ruma2
80 g otopljene tamne čokolade
I još:
2 žlice kokosa za posip

Priprema

Nadjev:
U mali lončić stavite vodu i šećer i kuhajte dok ne zakipi. Maknite s izvora topline pa umiješajte kokos.
Maslas i šećer u prahu izmiksajte, pa dodajte gornjoj smjesi.
Izmiješajte da se smjese sjedine.
Ostavite sa strane da se ohladi.
Tijesto:
Kekse sameljite u multipraktiku.
Prebacite ih u zdjelu.
Dodajte im šećer i kakao i dobro izmiješajte.
Zatim dodajte kavu, rum i otopljenu čokoladu pa zamijesite tijesto.
Ja prvo pomoću kuhače sve izmiješam, pa na kraju završim mijeseći rukom.
Tijesto prebacite na prozirnu foliju, ravnomjerno ga razvaljajte, pa premažite nadjevom.
Nemojte nadjev mazat skroz do ruba.
Zamotajte roladu, omotajte je prozirnom folijom pa ostavite na pola sata u hladnjaku da se stegne.
Ohlađenu roladu izvadite iz folije, ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi pa uvaljajte u kokos.
Režite na ploške.
Od navedene smjese možete napraviti jednu veću roladu, ili dvije manje.
Ana Prša