U lončiću zagrijte vodu i šećer dok ne zakipi. Maknite s izvora topline i umiješajte kokos.
U drugoj zdjeli, izmiksajte maslac i šećer u prahu, zatim dodajte prethodnu smjesu.
Dobro izmiješajte da se sve sjedini, a zatim ostavite da se ohladi.
Sameljite kekse u multipraktiku, zatim ih prebacite u zdjelu.
Dodajte šećer i kakao te dobro izmiješajte.
Dodajte kavu, rum i otopljenu čokoladu, te zamijesite tijesto. Ako je potrebno, na kraju mijesite rukom.
Prebacite tijesto na prozirnu foliju i ravnomjerno ga razvaljajte.
Tijesto premažite nadjevom, ali ne do samih rubova.
Zarolajte u roladu, omotajte je prozirnom folijom i ostavite pola sata u hladnjaku da se stegne.
Izvadite ohlađenu roladu iz hladnjaka i ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi.
Uklonite foliju i roladu uvaljajte u kokos.
Prije posluživanja, roladu režite na ploške. Dobar tek!