Kokos rolada

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kokos rolada
Kokos rolada
Rolada koja se ne peče u kombinacija čokolade i kokosa neizostavna je na stolu za sve blagdane i slavlja.

Sastojci

Broj porcija
20

Nadjev

5 žlicavode
100 gšećera
100 gmrvica kokosa
2 žlicešećera u prahu
100 gmaslaca sobne temperature

Tijesto

350 gpetit keksa
150 gšećera u prahu
2 žlicekakaa
12 žlicainstant kave (nezaslađene)
2 žliceruma
80 gtamne čokolade, otopljene

Dodatno

2 žlicemrvica kokosa, za posip

Priprema

1Napravite nadjev

U lončiću zagrijte vodu i šećer dok ne zakipi. Maknite s izvora topline i umiješajte kokos.


U drugoj zdjeli, izmiksajte maslac i šećer u prahu, zatim dodajte prethodnu smjesu.


Dobro izmiješajte da se sve sjedini, a zatim ostavite da se ohladi.


2Pripremite tijesto

Sameljite kekse u multipraktiku, zatim ih prebacite u zdjelu.


Dodajte šećer i kakao te dobro izmiješajte.


Dodajte kavu, rum i otopljenu čokoladu, te zamijesite tijesto. Ako je potrebno, na kraju mijesite rukom.


3Oblikujte roladu

Prebacite tijesto na prozirnu foliju i ravnomjerno ga razvaljajte.


Tijesto premažite nadjevom, ali ne do samih rubova.


Zarolajte u roladu, omotajte je prozirnom folijom i ostavite pola sata u hladnjaku da se stegne.


4Ukrasite mrvicama kokosa

Izvadite ohlađenu roladu iz hladnjaka i ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi.


Uklonite foliju i roladu uvaljajte u kokos.


Prije posluživanja, roladu režite na ploške. Dobar tek!