Stavite grijati pećnicu na 200 stupnjeva.
Pomiješajte suhe sastojke (prosijano brašno, prašak za pecivo, gris, mak, rogač, cimet) i dodajte ih mokrim sastojcima (jogurt, šećer, vanilija, ulje, rum) koje ste prethodno izmiješali.
Dobro izmiješajte, dodajte krupno naribane jabuke i ponovno promiješajte.
Izlijte smjesu u kalup promjera 26 cm koji ste prethodno namastili, i pecite na 200 stupnjeva oko 35-40 minuta.
Poslažite ocijeđene višnje na ohlađeni biskvit, a sok od višanja pokapajte po biskvitu.
Čvrsto izradite vrhnje za šlag, a zatim mu dodajte jogurt i prstohvat vanilije.
U lončiću zagrijte mileram, dodajte šećer, limunov sok i listiće želatine koje ste prethodno natopili u vodi. Kada se želatina istopi, ostavite da se malo ohladi, a zatim je ulijte u smjesu vrhnja i jogurta uz brzo miješanje.
Kada dodajete želatinu, uvijek stavljajte mlaku želatinu u hladnu smjesu, nikada obrnuto tj. hladnu smjesu u želatinu.
Ravnomjerno izmiješanu kremu prelijte preko biskvita s višnjama.
Tortu stavite u hladnjak na hlađenje preko noći.