Zagrijte pećnicu na 175 °C.
Namastite duguljasti kalup za kruh (duljine oko 30 cm) i pospite ga krušnim mrvicama.
Mikserom miješajte jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli, otprilike 8 minuta.
Mljevene lješnjake, brašno, prašak za pecivo i oba tipa kakaa pomiješajte, a zatim ih postepeno dodajte u umućenu smjesu od jaja.
Nakon toga, postepeno dodajte ulje, a kada ste sve dobro sjedinili, dodajte mineralnu vodu. Sve lagano miješajte mikserom. Smjesa bi trebala biti tekuća i rijetka, to je očekivano.
Ulijte smjesu u pripremljeni kalup, smanjite temperaturu pećnice na 150 °C i pecite otprilike 1 sat, odnosno dok kolač ne porumeni.
Provjerite je li kolač pečen tako da ga u sredini probodete čačkalicom, ako je čačkalica suha, kolač je gotov.
Odmah prebacite kolač na rešetku za hlađenje i ostavite ga da se hladi 20 minuta.
Na pari otopite čokoladu, a zatim dodajte maslac i miješanjem sjedinite smjesu.
Premažite kolač s pripremljenom čokoladnom glazurom.
Sjeckane lješnjake prepecite u suhoj tavi i pospite ih po glazuri 10 minuta nakon što ste ju nanijeli na kolač.
Ohladite kolač, narežite na šnite i poslužite uz malo tučenog slatkog vrhnja.