U zdjelicu stavite žlicu brašna, žlicu šećera, malo mlakog mlijeka i svježi kvasac. Poklopite tanjurićem i stavite na toplo mjesto da se kvasac digne.
Posolite preostalo brašno i dodajte mu šećer, jaja i mlijeko s kvascem. Umijesite tijesto i zatim malo po malo dodajte maslac.
U ovoj fazi tijesto je jako ljepljivo i čini vam se da nema šanse da ćete ga umijesiti, ali to je normalno pa samo nastavite dodajući još brašna po malo sve dok ne dobijete tijesto koje je glatko i kojim se može rukovati.
Stavite tijesto u zdjelu, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se diže cca 1 sat dok ne udvostruči volumen.
Zatim ga premijesite, podijelite na 2 dijela i stavite u dobro namašćen i pobrašnjen kalup i opet ostavite da se diže od pola sata do sat i pol (ovisno o temperaturi u prostoriji).
Ugrijte pećnicu na 180ºC. Premažite brioche žumanjkom. Pecite 45 minuta (nakon 15 min na vrh možete staviti papir za pečenje ili aluminijsku foliju da brioche ne pocrni).