Zgužvana bazlamača

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Zgužvana bazlamača
Zgužvana bazlamača

U jesenje i zimske duge večeri, ponekad ne znamo što bi sa sobom, fali nam nešto slatko, a pokušavamo brojiti kalorije. :D Imam idealno rješenje za takve prilike - brzo, prefino za doslovce prste oblizati, ali i utješiti dušu! Moderna verzija bazlamače, to je to! I uvijek uspije, ne trebate se bojati!

Sastojci

Broj porcija
4
3jaja
300 mlmlijeka
6 žlicaoštrog brašna
1 prstohvatsoli
50 gmaslaca sobne temperature
šećer za posipanje (po mogućnosti kristal eritrit)

Priprema

1 Napravite tijesto

Najprije uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Mora biti potpuno ugrijana kada tijesto stavljamo na pečenje.


Lim veličine 40x30 cm dobro namažite omekšalim maslacem.


Cijela jaja, brašno, mlijeko i sol - dakle sve sastojke, ubacite u posudu za miksanje i umutite mikserom ili ručno običnom žicom, par minuta snažno miješajući.


2 Ispecite

Tijesto ulijte u tepsiju. Neka vas ne zabrinjava što izgleda prilično rijetko.


Kada je pećnica ugrijana, stavite peći bazlamaču, gledajte kako se gužva pečenjem i za 15-ak minuta, kada se vrhovi zarumene, poslastica je gotova.


Kotačićem je izrežite na 8 komada i obilno posipajte kristalnim eritritom ili čak i običnim šećerom, ako vas ne zabrinjavaju kalorije.


Ovo je savršena poslastica, probajte!

marijana51