Mlijeko prokuhajte pa pofurite preko kukuruznog brašna. Dobro izmiješajte da bude mekano i povezano (kao pire-krumpir).
U mlakom mlijeku otopite med i dodajte razmrvljeni svježi kvasac. Ostavite pokriveno da se kvasac aktivira, 5 do 10 minuta.
Dodajte ulje u mlijeko, pa lagano usipajte prosijano pšenično brašno i brzo miješajte, najbolje prvo kuhačom pa rukom. Možete to sve odraditi i u mikseru.
Dodajte sol, pofureno kukuruzno tijesto, chia sjemenke, sezam i lan. Sve dobro umijesite s uljem i ostavite da odstoji dok se tijesto ne udvostruči. Tijesto je mekše i to je ok.
Kada se udvostručilo, istresite na kukuruznim brašnom pobrašnjenu podlogu i podijelite tijesto na 4 dijela. Svaki dio opet podijelite na 12-16 loptica. Što manje loptice, to manje i ljepše kiflice.
Loptice tanko razvaljajte u oblik elipse, dok ne krene pucati (ili krug) i svaku zarolajte u kiflicu.
"Ja kada smotam kiflicu, rubove savijem jedan prema drugom da se dodiruju, stajanjem se razdvoje u taman oblik", piše autorica recepta.
Kada su sve smotane i poslagane u lim za pečenje obložen papirom za pečenje, uključite pećnicu na 180 do 200 stupnjeva.
Svaku kiflicu premažite razmućenim jajetom s malo mlijeka i soli. Obilno odozgo posipajte sjemenkama po želji. Pecite 20-ak minuta.