U mlakoj vodi razmutite suhi kvasac.
U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte rastopljeni kvasac, žumanjak i omekšani maslac.
Izmjesite tijesto, izvaljajte u vrećici za škrinju u pravokutnik 30 x 20 cm i ostavite preko noći u hladnjaku.
Maslac izvaljajte u pravokutnik veličine (20 x 15 cm), stavite ga na polovicu tijesta, preklopite drugom polovicom i razvaljajte.
Presavinite tijesto u 4 sloja i ostavite u frižideru na sat vremena
Razvaljajte tijesto, presavinite ga u 3 sloja i ostavite u frižideru na sat vremena
Razvaljajte tijesto i izrežite 6-7 trokuta. Trokute namotajte u kroasane
Kroasane premažite izmješanim jajem i ostavite na sobnoj temperaturi 2-3h. Kroasani će se dignuti, omekšati i udvostručiti u veličini.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, stavite kroasane i pecite ih oko 20 min.