Pužići s izdinstanom kapulom

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pužići s izdinstanom kapulom

Tko voli aromatična slana peciva na pravom je mjestu.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

150 mlmlijeka
20 gšećera
7 gsuhog kvasca
400 gbrašna
1jaje
sol, po ukusu

Punjenje

100 gcrvenog luka
100 gparmezana
2 režnjačešnjaka

Premaz

1jaje

Priprema

1 Napravite tijesto

U posudi pomiješajte mlijeko, šećer i kvasac te ostavite 15 minuta. Dodajte brašno, jaje i sol, sve miješajte rukama dok ne dobijete glatko tijesto.


Ostavite da se diže 1 sat. Potom premijesite i izvaljajte na debljinu cca 3-4 mm.


2 Pripremite luk

Na ulju izdinstajte luk da lagano potamni. Dodajte protisnuti češnjak i maknite s vatre. Dodajte parmezan i sitno narezani mladi luk.


Punjenje posipajte po cijeloj površini tijesta. Zarolajte te režite na puževe debljine cca 3-4 cm.


Stavite u lim za pečenje tako da je spirala gore. Ostavite 15 minuta da se dižu.


3 Ispecite

Premažite razmućenim jajem te pecite 35 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.