Španjolska tortilja

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Španjolska tortilja by Shutterstock Shutterstock

Radi se o varijaciji fritate u koju ide nasjeckan krumpir i jaja. Krumpir se prvo peče u tavi, u koju se zatim dodaju jaja te se ispeče do kraja.

Sastojci

Broj porcija
4
3 žlicemaslinovog ulja
500 gkrumpira
1 glavicaluka
6jaja
sol, papar

Priprema

1 Pripremite sastojke

Ogulite i operite krumpir. Nasjeckajte ga na kockice.


2 Pržite krumpir

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte krumpir. Pirjajte polupokriveno 30 minuta uz povremeno miješanje.


Kad je krumpir omekšao, dodajte luk narezan na trakice i dinstajte ga da se zastakli.


3 Umutite jaja

U većoj zdjeli umutite jaja, posolite i popaprite.


4 Ispecite tortilju

U tavu izlijte pripremljena jaja. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta, povremeno poravnavajući smjesu špatulom.


Prebacite omlet na tanjur, okrenite ga ponovno na tavu i pecite još 10 minuta s druge strane. Jedite dok je toplo.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
516 kcal
Proteini
12 g
Masnoće
43 g
Ugljikohidrati
23 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.