Španjolska tortilja

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Španjolska tortilja by Shutterstock Shutterstock

Radi se o varijaciji fritate u koju ide nasjeckan krumpir, povrće i jaja. Krumpir se prvo peče u tavi, u koju se zatim dodaje povrće i jaja te se ispeče do kraja.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gmladog krumpira
1 glavicaluka
100 mlmaslinovog ulja
2 žličicenasjeckanog peršina
100 gcrvene paprike
100 ggraška
150 gnaribanog sira Goude
6jaja
½ žličice soli
¼ žličicepapra
¼ žličicedimljene paprike

Priprema

1 Pripremite povrće

Ogulite i operite krumpir. Nasjeckajte ga na ploške debljine 0,5 cm. Sitno nasjeckajte luk i papriku. 


2 Pržite krumpir

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pržite luk na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Ubacite krumpir, smanjite vatru i pirjajte polupokriveno 30 minuta uz povremeno miješanje.


Kad je krumpir omekšao, prebacite sadržaj tave na sito kako bi se ocijedio višak tekućine. 


3 Umutite jaja

Vratite tavu na vatru i dodajte povrće. Pirjajte 3 minute i prebacite povrće na krumpir. U većoj zdjeli umutite jaja sa soli, paprom i paprikom. Ubacite peršin, krumpir, povrće i nariban sir te dobro promiješajte. 


4 Ispecite tortilju

U tavu dodajte 1 žlicu ulja te izlijte pripremljenu mješavinu s jajima. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta, povremeno poravnavajući smjesu špatulom.


Prebacite omlet na tanjur, okrenite ga ponovno na tavu i pecite još 5 minuta s druge strane. 


5 Poslužite

Ponovno okrenite omlet i pecite još 5 minute. Prebacite tortilju na tanjur za serviranje i poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
516 kcal
Proteini
12 g
Masnoće
43 g
Ugljikohidrati
23 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.