Fritaja od lisnatog povrća i češnjaka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Fritaja od lisnatog povrća i češnjaka by Shutterstock Shutterstock
Ovo ukusno i zdravo jelo jednostavno je za pripremu, a najbolje je koristiti sezonsko povrće. Od sastojaka smo koristili jaja, mlijeko, parmezan, ulje i lisnato povrće. Po želji ubacite šunku, slaninu ili nasjeckane kobasice.

Sastojci

Broj porcija
2
4 jaja
1 žlica mlijeka
50 g fino nasjeckanog lisnatog povrća (blanširani špinat, blitva, kelj ili listovi cikle – po ukusu)
1 češanj češnjaka, protisnut ili nasjeckan
1 žlica parmezana
2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

1 Sjedinite sastojke

U zdjelici istucite jaja i mlijeko sa soli i paprom po ukusu. Umutite povrće, češnjak i parmezan.


2 Ispecite

U velikoj neprianjajućoj tavi (oko 20 cm) zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Na tavu kapnite malo smjese s jajima kako biste provjerili je li se tava dovoljno zagrijala. Ako počne cvrčati, tava je spremna. Izlijte smjesu s jajima do zadnje kapi okrećući tavu kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila po cijeloj površini tave. Kako bi jaja prošla ispod, tijekom prvih nekoliko minuta lagano protresite posudu i lagano ju nagnite jednom rukom, istovremeno podižući rubove fritaje lopaticom u drugoj ruci. Kada se nekoliko slojeva ispeklo, smanjite vatru, poklopite i pecite 7 do 10 minuta dok se fritaja ne napuhne i bude gotovo čvrsta. S vremena na vrijeme maknite poklopac te drvenom ili silikonskom lopaticom odvojite omlet od dna tave kako se ne bi zalijepilo i zagorjelo.


3 Poslužite

Ako je fritaja i dalje vodenasta prebacite ju na tanjur ili, još bolje, u poklopac s drškom, okrenite tavu preko tanjura ili poklopca te držeći sve zajedno okrenite tanjur tako da omlet padne nazad u tavu na vodenastu stranu. Pecite još, ne duže od minute, zatim ju izvadite na pladanj. Pustite da se ohladi do sobne temperature ili ohladite skroz te poslužite. Izrežite fritaju na 4 kriške koje se mogu i spakirati te ponijeti gdje god da idete.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
201 kcal
Proteini
14 g
Masnoće
15 g
Ugljikohidrati
2 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.