Španjolska tortilja s tikvicama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Španjolska tortilja s tikvicama by Shutterstock Shutterstock

Još jedan u nizu ukusnih recepata s tikvicama dok im traje sezona.

Sastojci

Broj porcija
4
250 gkrumpira
250 gtikvica
6jaja
3 žlicemaslinovog ulja
sol, papar

Priprema

1Pripremite povrće

Krumpir ogulite i narežite na ploške. Tikvice operite, ogulite i narežite na ploške. Stavite ih u zdjelu, posolite i ostavite da odstoje. Luk očistite i narežite.


2Popržite krumpir

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte narezani krumpir. Pržite polupokriveno 30 minuta uz povremeno miješanje.


Kad je krumpir omekšao, dodajte ocijeđene tikvice i luk narezan na trakice, dinstajte ga da se zastakli.


3Umutite jaja

U većoj zdjeli umutite jaja, posolite i popaprite.


4Ispecite tortilju

U tavu izlijte pripremljena jaja. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta, povremeno poravnavajući smjesu špatulom.


Prebacite zatim tortilju na tanjur, okrenite ga ponovno na tavu i pecite još 10 minuta s druge strane. Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.