Fritaja iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Fritaja iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Ova brza fritaja u svakoj prilici prikladna je kao predjelo, a može zamijeniti i glavno jelo.

Sastojci

Broj porcija
5
12jaja
3 žlicericcote ili skute
1 žlicaparmezana
2 žlicemaslinovog ulja
soli i papa
svježi bosiljak ili korijandar

Priprema

1 Zapržite povrće

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.


Luk nasjeckajte na kolute i pecite da povene na maslinovom ulju u tavi promjera 30 cm. Jaja umutite kao da radite kajganu i umiješajte svježi sjeckani bosiljak ili korijander.


Rajčicu narežite na ploške i 2 minute je pržite na luku i ulju te izvadite kad je pržena sa svake strane.


2 Dodajte jaja

U luk dodajte jaja i žlicu parmezana, pustite da se zapeče na laganoj vatri. Kad su se jaja lagano odozdo zapekla, posložite rajčicu po površini jaja, dodajte 3 žlice riccote i stavite peći u pećnicu koja se do sada već zagrijala na 190 stupnjeva.


3 Ispecite u pećnici

Pecite oko 15 minuta ovisno o jačini pećnice, ali provjeravajte da jelo ne bi izgorjelo.


Kada se ispeklo, fritaju lagano izvadite iz tave, narežite na trokute i poslužite.