Kajgana od tofua

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kajgana od tofua by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
2
1 žlicamaslinovog ulja
300 gčvrstog tofua
2 žliceprehrambenog kvasca
sol, papar
kurkuma, češnjak u prahu
2 žlicebiljnog mlijeka (nezaslađeno)

Priprema

1 Dinstajte

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Zgnječite komad tofua u tavi gnječilicom za krumpir ili vilicom. Možete ga i rukama izmrviti u tavu.


Pirjajte, često miješajući, 3-4 minute dok voda iz tofua većinom ne nestane.


2 Začinite

Sada dodajte prehrambeni kvasac, sol, kurkumu i češnjak u prahu. Pecite i neprestano miješajte oko 5 minuta.


Ulijte biljno mlijeko u tavu i promiješajte. Poslužite odmah uz narezani avokado, tost ili bilo što drugo što jedete za doručak.


Naravno, uvijek ovu ne tako običnu kajganu (dok se dinsta u tavi) možete obogatiti povrćem i začinima po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.