U manjoj posudi sjedinite mlaku vodu, mlako mlijeko i kvasac. Ostavite sa strane na 5 do 10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Na mikser pričvrstite nastavke za tijesto te u drugoj posudi sjedinite brašno i sol. Dodajte smjesu s kvascem i umijesite u elastično tijesto. Nakon što dobijete glatko tijesto, dodajte omekšali maslac i nastavite mijesiti dok se maslac u potpunosti ne sjedini s tijestom koje bi trebalo biti elastično i glatko. Tijesto ostavite u posudi, prekrijte ga krpom ili plastičnom folijom i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi da naraste.
Nakon što je prošlo sat vremena, a tijesto je naraslo, razdijelite ga na osam jednakih dijelova. Svaki komad oblikujte u lopticu koju ćete zatim lagano spljoštiti kako biste dobili „pljeskavicu“. Lim za pečene pobrašnite durum brašnom. Na pobrašnjeni lim poslažite muffine pazeći, pri tome, da između njih ostavite dovoljno prostora. Prekrijte plastičnom folijom te ostavite na sobnoj temperaturi 45 do 50 minuta kako bi tijesto još malo naraslo. Ako ih planirati praviti za doručak, možete ih čak ostaviti i u hladnjaku 2 do 3 sata ili preko noći.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na srednje jakoj vatri zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza ili neprianjajuću tavu, stavite 4 muffina. Najbolje radite u turama jer će vam tijesto rasti dok se zagrijava. Poklopite i pržite po 3 minute sa svake strane kako bi dobili lijepu zlatnu boju. Ponovite s preostalim muffinima te ih prebacite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Muffine stavite u prethodno zagrijanu pećnicu, pecite 6 do 8 minuta dok se u potpunosti ne ispeku, a boja ostane lijepa zlatno smeđa. Gotove muffine izvadite iz pećnice kako bi se ohladili, zatim ih poslužite sobne temperature.