Jastučići sa sirom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Jastučići sa sirom by Shutterstock Shutterstock
Jastučići sa sirom by Shutterstock Shutterstock

Slana peciva punjena sirom hrskavih rubova i tako mekane unutrašnjosti. To su ona peciva koja podsjećaju na mamu u baku, uvijek i svima fina.

Topli ili hladni, uvijek su top.


Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

1 kgglatkog brašna
600 mlmlijeka
200 ml ulja
1 kockasvježeg kvasca
1 žlicašećera
1 žličicasoli

Nadjev

500 gsvježeg sira
3 žlicekiselog vrhnja
1žumanjak
3 žliceomekšalog maslaca
1 prstohvatsoli

Premaz

1žumanjak
2 žlicemlijeka

Priprema

1Dignite kvasac

Pomiješajte razmrvljeni svježi kvasac, šećer i malo mlijeka i pustite kvasac da se aktivira.


2Izmiješajte ostale sastojke i dodajte kvasac

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, ostatak mlijeka, ulje i prstohvat soli, dodajte aktivirani kvasac i umijesite glatko tijesto. Ostavite ga na toplom da se digne pa ga ponovno premijesite.


3Razvaljajte i izrežite tijesto

Dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite na kvadratiće otprilike 12x12 cm.


4Izradite nadjev i nadjenite kvadratiće

U zdjelu stavite svježi sir, kiselo vrhnje, žumanjak, omekšali maslac i sol, dobro promiješajte i nadjenite kvadratiće tako da po otprilike žlicu stavite u sredinu svakog.


Vrhove kvadratića skupite u sredini, dobro stisnite i premjestite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


5Premažite ih i stavite peći

Umutite žumanjak i mlijeko, premažite jastučiće i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta dok ne porumene.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.