Dizana štrudla s marmeladom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Dizana štrudla s marmeladom by Shutterstock Shutterstock

Dizana štrudla s marmeladom - prejeftina i tako fina slastica koja će nestati u sekundi.

Sastojci

Broj porcija
12

Dizano tijesto

2jaja
1 kockasvježeg kvasca
250 mltoplog mlijeka
600 gglatkog brašna
150 gšećera
100 grastopljenog maslaca

Punjenje

200 gpekmeza ili marmelade po želji

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Kvasac pomiješajte s malo šećera i toplim mlijekom pa ostavite da se zapjeni. Nakon 10-ak minuta umijesite glatko tijesto od svih sastojaka.


Pustite na toplom pokriveno čistom krpom, neka se diže oko pola sata do 45 minuta.


2 Oblikujte štruce

Sada tijesto podijelite na 5 jednakih komada pa opet oblikujte loptice i ostavite da se dižu 15-ak minuta. Tako će vam biti lakše razvaljati ih.


Razvaljajte i premažite marmeladom ili pekmezom pa zarolajte i odmah stavite u lim obložen papirom za pečenje.


Što se tiče izbora marmelade ili pekmeza, bilo bi odlično da birate ono s manje šećera da se ne rastopi i ne izađe iz tijesta tijekom pečenja.


3 Pecite

Pustite da se dižu 15-ak minuta (sad po želji premažite razmućenim žumanjkom) pa ubacite u pećnicu zagrijanu na 225 stupnjeva i pecite 20 minuta, pa prekrijte papirom za pečenje da ne dobiju pretamnu boju i nastavite peći još 20-ak minuta.


Ohladite i posipajte šećerom u prahu pa režite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.