Suhi kvasac, šećer i mlako mlijeko promiješajte pa ostavite na toplom da se zapjeni, 5 do 10 minuta.
U veću zdjelu stavite glatko brašno, dodajte maslac sobne temperature i sol pa prstima utisnite maslac u brašno da nestanu komadići.
Ulijte dignuti kvasac, zamijesite mekano tijesto i po potrebi dodajte još malo brašna (do 50 g) i ostavite 45 minuta da se digne u posudi pokrivenoj čistom kuhinjskom krpom.
Upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu oko 1 cm, izrežite krugove kalupom za krafne ili velikom čašom i preklopite na pola pa opet na pola (dobit ćete peciva nalik trokutima).
Uvaljajte račiće u šećer (samo s gornje strane) i složite u lim za pečenje obložen papirom. Kad ih stavljate na papir za pečenje između svakog ostavite prostora da se ne dodiruju jer će narasti tijekom pečenja.
Pecite 20 do 25 minuta na 200 stupnjeva.