Brza pogača bez kvasca

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Brza pogača bez kvasca by shutterstock shutterstock

Umjesto kvasca, u ovaj kruh ide prašak za pecivo i zato se ne mora dizati. Možete napraviti kombinaciju s raznim vrstama brašna, ali uvijek ga pomiješajte s glatkim bijelim pšeničnim brašnom kako kruh na kraju ne bi ispao zbijen.

Sastojci

Broj porcija
12
500 gglatkog brašna
200 gjogurta
100 mlvode
50 mlulja
1 vrećicapraška za pecivo
1jaje
½ žličicesoli

Priprema

1 Zamijesite tijesto


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


U veću posudu stavite brašno, pa onda sve ostale sastojke sobne temperature i zamijesite tijesto.


Mijesite par minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte kuglu.


2 Pecite odmah


Tijesto odmah stavite na lim za pečenje obložen masnim papirom, lagano ga spljoštite rukama i premažite s tek mrvicu maslinovog ulja, no nije obavezno.


Pecite oko pola sata, dok ne dobije boju.


Je li pogača pečena, provjeriti možete tako da pokucate po korici. Ako zvuči šuplje, znači da iznutra više nema sirovog tijesta.


3 Ostavite da se ohladi



Kad je pečena, izvadite pogaču iz pećnice i pustite da se ohladi. Nemojte je rezati, a ni trgati, kako se ne bi isušila. To pravilo vrijedi za svaki kruh.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.