Preliveni kruh

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Preliveni kruh by Shutterstock Shutterstock

Ne bacajte stari kruh koji više nije mekan, pripremite od njega ukusno slatko jelo!

Sastojci

Broj porcija
4
300 gstarog kruha
250 mlmlijeka
50 gšećera
2jaja
1vanilin šećer
1 žličicacimeta
100 ml slatkog vrhnja

Priprema

1Narežite kruh

Kruh narežite na deblje šnite kako vam se ne bi raspadao prilikom pripreme.


2Zavrijte mlijeko i šećer

U posudi pomiješajte mlijeko, šećer i vanilin šećer. Kuhajte dok mlijeko ne provrije i obje vrste šećera se ne otope.


3Natopite kruh

U pripremljeno vruće mlijeko umočite šnite kruha i poslažite ih u kalup za pečenje premazan maslacem.


4Izradite preljev

Jaja i slatko vrhnje umutite i prelijte preko posloženog natopljenog kruha.


5Stavite peći

Kruh pospite šećerom i cimetom, stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 45 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.