U lonac stavite vodu da proključa. U zdjeli pomiješajte brašno i sol, zatim počnite brašno prelijevati kipućom vodom. Miješajte kuhačom, a vodu dodajte postepeno.
Kada dobijete željenu gustoću (smjesa treba biti jako gusta), dodajte prašak za pecivo i ponovno dobro izmiješajte. Pripremite okrugli lim za pečenje, nauljite ga rukom i u njega prebacite tijesto.
Tijesto nekoliko puta okrenite na ulju lima za pečenje. Prstima ga ravnomjerno rasporedite po limu kako bi prekrilo cijelu površinu. Rubom žlice tapšajte tijesto i tako napravite oblike, dekoraciju po želji.
Pecite 30 minuta na 230°C dok ne dobije bakrenu boju. Pred kraj pečenja, pitu možete preliti sa 100 ml mlijeka i vratiti u pećnicu još 10 minuta.
Pred kraj pečenja, pripremite preljev. U mlijeko dodajte vrhnje, sol i maslac i stavite na vatru da se maslac istopi.
Pečenu pitu prelijte preljevom i vratite u pećnicu na još 10 minuta kako bi se gornji dio zapekao. Dobar tek!