Burek (pita) sa sirom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Burek (pita) sa sirom
Burek (pita) sa sirom
Burek (pita) sa sirom
Burek (pita) sa sirom
Burek (pita) sa sirom
Burek (pita) sa sirom
Burek (pita) sa sirom
Burek (pita) sa sirom
Burek (pita) sa sirom
Burek (pita) sa sirom by youtube
Burek (pita) sa sirom
Najjednostavniji burek (pita) sa sirom sa kupovnim korama i bez motanja kora. Ovaj burek je toliko mekan i sočan da ga više nikada nećete raditi na neki drugi način.

Sastojci

Broj porcija
6
500 ggotovih kora za pite i savijače
1 kgsvježeg kravljeg sira
400 gkiselog vrhnja
350 mlmineralne vode
1 žlica + ½ žličicesoli
Suncokretovo ulje
100 mlmineralne vode
3 žlicesuncokretovog ulja
Malo soli

Priprema

Odvojite sa strane 4 lista kora za pite i savijače, a preostali dio kora nakidajte na komadiće.
U drugu posudu pomiješajte jaja, svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, 350 ml mineralne vode, 3 ipo žličice soli i sve dobro promiješajte.
U tu smjesu malo po malo dodajte nakidane kore i miješajte.
Tepsiju dimenzija 35 cm x 40 cm premažite suncokretovim uljem. 2 kore poslažite na tepsiju ali tako da rubovi malo vire sa svih strana.
U jednu posudu pomiješajte 100 ml mineralne vode, 3 žlice suncokretovog ulja i malo soli te premažite kore koje ste stavili u tepsiju.
Na kore izlijte smjesu koju ste pripremili za burek i poravnajte.
Na vrh stavite preostale 2 kore za pite i isto ostavite malo da vire sa svih strana. Sada prstima spojite rubove gornje i donje kore te ih lagano utisnite uz rubove.
Sada premažite i gornje kore kao što ste premazali i donje. Na kraju izlijte preostalu tekućinu na burek.
Pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 50 minuta (ovisno o pećnici). Kad porumeni gotov je.