Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i krupno narežite. Luk ogulite i krupno narežite. Paprike operite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Češnjak očistite i narežite na ploške.
U veći lonac stavite sve sastojke osim rajčica. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne provrije. Smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša.
Dodajte rajčice i pojačajte temperaturu. Kada provrije, vatru smanjite i kuhajte miješajući dok se smjesa ne zgusne, oko 30 minuta.
Uklonite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom.
Lonac vratite na vatru i uz često miješanje kuhajte na srednjoj vatri dok se smjesa jako ne zgusne i ispari višak tekućine, otprilike 2 - 2,5 sata.
Kuhani kečap ulijte u pripremljene sterilizirane vruće staklenke. Napunjene staklenke stavite u kipuću vodu na 15 minuta.
Napunjene staklenke izvadite na čiste kuhinjske krpe, ostavite da se hlade 24 sata. Pohranite na suhom, hladnom i tamnom mjestu.