Pekarske kifle

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pekarske kifle by Shutterstock Shutterstock

Tvrde da boljih nema: Ove pekarske kifle peći ćete jako često, evo recepta.

Sastojci

Broj porcija
25
250 mltoplog mlijeka
250 mltople vode
1 vrećicasuhog kvasca
1 žličicašećera
2 žličicesoli
100 mlulja
800 gglatkog brašna

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Prvo aktivirajte kvaasac, i to tako da ga pomiješate s toplom vodom i šećerom pa ostavite sa strane da se zapjeni, 10-ak minuta.


Sada od svih sastojaka i dignutog kvasca zamijesite glatko tijesto i ostavite 45 minuta do sat vremena na toplom, pokriveno čistom krpom, da se digne.


2 Oblikujte

Radnu površinu malo nauljite, prebacite tijesto, malo ga premijesite i podijelite na 25 jednakih loptica.


Valjkom razvaljajte svaku lopticu i zamotajte u kiflu. Ostavite 15-ak minuta prije pečenja da se dignu u limu za pečenje, pa premažite razmućenim žumanjkom s malo mlijeka i posipajte sezamom.


3 Ispecite

Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.