Popara

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Popara by Shutterstock Shutterstock
Popara by Shutterstock Shutterstock

Ideja za ručak ili doručak kad imate viška starog kruha, a ne želite da završi u knedlama, pudingu od kruha ili punjenu za puricu. Dodajte preprženi luk, slaninu ili naribani sir kako bi pojačali okuse u ovom jednostavnom jelu.

Sastojci

Broj porcija
4
1 štrucakruha (400 g)
1 lvode
1 žličicasoli
1 žlicaulja
50 gpržene slanine
100 gnaribanog sira

Priprema

1 Skuhajte poparu

U većem loncu kombinirajte vodu, sol i ulje. Stavite na vatru i zagrijte do vrenja. U uzavrelu tekućinu ubacite nasjeckan kruh i kuhajte na niskoj vatri dok kruh ne upije tekućinu. 


2 Poslužite

Maknite s vatre, umiješajte slaninu i sir te dobro promiješajte. Poslužite toplo uz vrhnje ili jogurt.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.