Lisnata štrudla sa šunkom i fetom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnata štrudla sa šunkom i fetom by Shutterstock Shutterstock

Zalogaj uz čašu vina ili piva kad vam dođu prijatelji.

Sastojci

Broj porcija
8

Štrudla

500 glisnatog tijesta
200 gšunke kuhane u vlastitom soku
150 gfeta sira
150 gnaribane gaude
1 žličicaorigana

Premaz

1žumanjak
2 žlicemlijeka
1 žlicasjemenki sezama
1 žlicasjemenki lana

Priprema

Od ove količine dobit ćete dvije štrudle jer najčešće jedan komad kupljenog lisnatog ima 250 g. Prije svega, upalite pećnicu neka se grije na 200 stupnjeva.


1 Razvaljajte i složite

Lisnato tijesto odledite ako ste kupili zaleđeno ili samo izvadite ako ste kupili svježe pa pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 15ak minuta.


Razvaljajte svaki komad na debljinu oko pola centimetra. Poslažite šnite šunke i na to ravnomjerno rasporedite sireve. Posipajte sušenim origanom. Nije potrebno soliti jer su svi sastojci već slani.


2 Zarolajte

Zarolajte rolade, ne prečvrsto kako ne bi popucale sa strane za vrijeme pečenja. Na vrhu svake na par mjesta zarežite samo malo da para može izlaziti van.


3 Premažite

Žumanjak izmiješajte s mlijekom pa svaku štrudlu ravnomjerno premažite kako bi dobila lijepu zlatnožutu boju. Posipajte sjemenkama sezama i lana.


4 Ispecite

Stavite štrudle u lim za pečenje obložen masnim papirom tako da se ne dodiruju i pecite 30 do 40 minuta. Poslužite dok je toplo, ali nemojte štrudle rezati vruće jer neće lijepo izgledati.