Ulijte slatko vrhnje u lonac. Mahunu vanilije prerežite na pola, a zatim izvadite sjemenke. Dodajte mahunu i sjemenke vanilije te polovicu šećera u lonac sa slatkim vrhnjem. Kuhajte na umjerenoj vatri 5 minuta, ili dok ne zavrije. Izvadite mahunu vanilije.
U velikoj posudi umutiti žumanjke sa preostalim šećerom dok ne postanu svijetli i pjenasti. Uz stalno miješanje prelijte kipuću kremu preko smjese jaja i šećera.
Smjesu ulijte natrag u lonac i kuhajte na jakoj vatri uz snažno miješanje. Kad krema počne kipjeti, odmah skinite s vatre i ulijte je u zdjelu.
Podijelite kremu u 6 plitkih ramekina promjera oko 10 cm. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
U međuvremenu zagrijte pećnicu s uključenim gornjim grijačem na temperaturu od 175-200°C. Pospite površinu svake posudice smeđim šećerom u debelom sloju, posložite u keramičku posudu te ih stavite u pećnicu i pecite dok se šećer ne karamelizira, ali ne duže od 3 minute. Ukoliko koristite brener, karamelizirajte ga brenerom, no pripazite da plamen nije direktno na šećeru kako ne bi izgorio.