Puslice

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Puslice by Shutterstock Shutterstock

Lijepi kolačići koji se često koriste kao dekoracija na tortama. Glavni su sastojci bjelanjci i šećer, a mi vam donosimo detalje na koje trebate paziti kako bi ispale savršene baš svaki put.

Sastojci

Broj porcija
12
4bjelanjka, sobne temperature
300 gšećera
sok ½ limuna
prstohvat soli

Priprema

1 Pripremite posudu

Posudu u kojoj ćete miksati bjelanjke dobro operite i premažite sokom limuna. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva.


2 Istucite snijeg

U posudu dodajte bjelanjke te ih miksajte mikserom dok se ne formira mekan snijeg.


Kada se počeo stvarati snijeg od bjelanjaka dodajte prstohvat soli te krenite postepeno dodavati šećer, žlicu po žlicu. Nakon svakog dodavanja miksajte dok se šećer ne rastvori.


Na kraju u smjesu umiješajte sok limuna te miksajte 5 minuta. Snijeg treba biti čvrst i sjajan bez ostalih komadića šećera.


3 Istiskujte puslice

Pripremite vrećicu za ukrašavanje sa željenim metalnim nastavkom. Papir za pečenje pričvrstite na lim za pečenje laganim nanošenjem smjese za puslice na četiri kuta.


Vrećicu napunite smjesom i istiskujte željene oblike puslica na lim. Pazite da ostavite dovoljno razmaka jer će narasti.


4 Ispecite

Stavite lim u pećnicu i pecite ih 40 do 50 minuta. Pečene puslice ostavite 15 minuta na limu te pažljivo skinite. 

Napomena

Ovako pripremljene puslice mogu stajati u zatvorenoj kutiji do 2 tjedna.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.