U multipraktik dodajte brašno i sol, zatim 170 g hladnog maslaca narezanog na kockice i miksajte na opciji pulse dok se maslac ne poveže s ostalim sastojcima. Dodajte i ostatak maslaca i pulsirajte još dva ili tri puta da se poveže (ne više). Dodajte hladnu vodu i pulsirajte još četiri ili pet puta taman dok ne dobijete tijesto koje se formiralo u lopticu.
Tijesto izvadite na lagano pobrašnjenu površinu te ga još malo umijesite – 10-ak puta. Malo pobrašnite i valjak za tijesto i tijesto koje ćete zatim razvaljati u pravokutnik dimenzija 30 x 45 cm.
Tijesto preklopite tako da prvo preklopite donju trećinu, zatim gornju trećinu, nakon čega ćete ga preklopiti kao knjigu, okrenuti ga za 90 stupnjeva i zamotati u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na sat do dva. Dakle, trebali biste imati sveukupno 3 preklapanja.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Tijesto izvadite iz hladnjaka na lagano pobrašnjenu površinu. Tijesto podijelite na dva dijela, jedan dio spremite u hladnjak, a drugi ćete razvaljati lagano pobrašnjenim valjkom za tijesto. Razvaljajte u pravokutnik dimenzija 25 x 35 cm. Po tijestu rasporedite šunku i posipajte naribanim sirom. Istucite jaje i žlicu vode.
Zarolajte po dužini što je čvršće moguće i premažite rubove smjesom od jaja i vode kako bi se zalijepili. Zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 20 do 30 minuta. Izvadite van, uklonite foliju, zatim razrežite na kolutiće debljine otprilike 6 mm. Poslažite na pripremljeni lim za pečenje, premažite smjesom od jaja i vode i posipajte s još malo sira. Ubacite u pećnicu i pecite 15-ak minuta dok ne porumene. Poslužite odmah.
Preostalo tijesto izvadite iz hladnjaka, zatim ga na lagano pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u veći krug kojeg ćete razrezati na 8 do 10 trokutića. Na veći dio trokutića stavite po 1 do 2 kriške kruške i nadjenite s malo nasjeckanih oraha. Zarolajte od šireg dijela, slažite na pripremljeni lim za pečenje, premažite smjesom od jaja i vode i posipajte s malo šećera. Pecite otprilike 15 minuta dok ne dobiju boju. Ostavite da se ohlade, zatim posipajte s malo šećera u prahu i uživajte.
U manjoj posudi sjedinite parmezan i nasjeckani peršin. Pola ili jednu trećinu tijesta ovalno razvaljajte do debljine otprilike 3 mm. Gornju polovicu razvaljanoj tijesta nadjenite naribanim sirom, zatim preklopite donjom polovicom, premažite smjesom od jaja i vode, posipajte smjesom od parmezana i peršina i narežite na trakice širine 1 cm. Trakice zavrćite i slažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ubacite u pećnicu i pecite 20-ak minuta dok ne porumene. Poslužite toplo.
U manjoj posudi sjedinite nasjeckane i očišćene jabuke, smeđi šećer i cimet – izmiješajte.
Tijesto razvaljajte u veći pravokutnik ili kvadrat debljine otprilike 3 mm, zatim razrežite na 6 do 8 kvadratića. Svaki kvadratić nadjenite s 2 do 3 kriške jabuke, premažite rubove smjesom od jaja i vode, preklopite i spojite (zatvorite). Premažite površinu smjesom od jaja i vode, posipajte šećerom i ubacite u pećnicu. Pecite otprilike 20 minuta dok ne dobiju boju. Ako želite, paketiće možete prošarati s nekoliko kapi šećerne glazure.