Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pripremite okrugli kalup promjera 23 cm. – premažite ga s malo maslaca i obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi sjedinite brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte i vaniliju, jaja, ulje i mlijeko te miješajte dok se sastojci ne povežu.
Jabuke ogulite, očistite i nasjeckajte na tanke kriške. Dodajte ih u smjesu i rukama dobro izmiješajte.
Gotovu smjesu prebacite u pripremljeni kalup za pečenje, ubacite u sredinu pećnice i pecite 30 minuta.
Dok se kolač peče, pripremite nadjev. U manjoj posudi sjedinite jaje, šećer i maslac te ostavite sa strane.
Nakon pola sata, izvadite kolač iz pećnice, prelijte ga pripremljenim nadjevom, premažite kako bi se jednako rasporedio i vratite nazad u pećnicu. Pecite 20 minuta dok jabuke ne porumene.
Izvadite iz pećnice i stavite na rešetku da se ohladi. Možete nožem lagano proći oko kalupa kako biste kolač odvojili od rubova.
Okrenite na tanjur, zatim ponovno okrenite na rešetku kako bi gornji dio torte ponovno bio uspravan. Ostavite još malo da se ohladi, posipajte šećerom u prahu i poslužite sobne temperature.