Francuski kolač s jabukama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Francuski kolač s jabukama by youtube
Francuski kolač s jabukama
Donosimo vam recept u kojem je glavna namirnica jabuka, a nije pita ni štrudl od jabuka. Potrebno je oguliti i tanko narezati jabuke te ih pomiješati s ostalim sastojcima i izliti u kalup. Rezultat je sočan, mekan i osvježavajući kolač.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

60 gglatkog brašna
100 gšećera
1 žlicapraška za pecivo
⅛ žličicesoli
2 žličiceekstrakta vanilije
2jaja, umućena
80 mlpunomasnog mlijeka
2 žlicebiljnog ulja
4jabuke (otprilike 1 kg), po želji, očišćene i tanko nasjeckane
Šećer u prahu, po želji (za posip)

Nadjev

65 gšećera
1jaje, umućeno
40 gmaslaca, rastopljenog

Priprema

Biskvit

1 Pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pripremite okrugli kalup promjera 23 cm. – premažite ga s malo maslaca i obložite papirom za pečenje.


2 Sjedinite sastojke za biskvit

U većoj posudi sjedinite brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte i vaniliju, jaja, ulje i mlijeko te miješajte dok se sastojci ne povežu.


3 Pripremite jabuke

Jabuke ogulite, očistite i nasjeckajte na tanke kriške. Dodajte ih u smjesu i rukama dobro izmiješajte.


4 Ispecite biskvit

Gotovu smjesu prebacite u pripremljeni kalup za pečenje, ubacite u sredinu pećnice i pecite 30 minuta.

Nadjev

5 Pripremite nadjev

Dok se kolač peče, pripremite nadjev. U manjoj posudi sjedinite jaje, šećer i maslac te ostavite sa strane.


6 Prelijte kolač nadjevom

Nakon pola sata, izvadite kolač iz pećnice, prelijte ga pripremljenim nadjevom, premažite kako bi se jednako rasporedio i vratite nazad u pećnicu. Pecite 20 minuta dok jabuke ne porumene.


7 Ohladite kolač

Izvadite iz pećnice i stavite na rešetku da se ohladi. Možete nožem lagano proći oko kalupa kako biste kolač odvojili od rubova.


8 Poslužite

Okrenite na tanjur, zatim ponovno okrenite na rešetku kako bi gornji dio torte ponovno bio uspravan. Ostavite još malo da se ohladi, posipajte šećerom u prahu i poslužite sobne temperature.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.