Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
Stavite maslac i vodu u manji lonac na jaku vatru i kuhajte dok voda ne zakipi i dok se maslac ne otopi.
Maknite s vatre i odmah dodajte svo brašno odjednom. Brzo tucite drvenom kuhačom dok se smjesa ne sjedini i ne dobijete glatko, gusto tijesto.
Malo po malo dodajte razmućena jaja, dobro miješajući nakon svakog dodavanja, sve dok se jaja ne sjedine i tijesto ne postane gusto i glatko.
Žlicom stavljajte 12 kuglica tijesta na lim za pečenje. Premažite dodatnim razmućenim jajem i pecite 10 minuta.
Nakon 10 minuta, smanjite temperaturu na 190°C i pecite još 20 minuta.
Isključite pećnicu i izvadite profiterole. Prerežite svaki na pola i stavite prerezanom stranom prema gore natrag na lim za pečenje. Vratite u pećnicu na 15-20 minuta kako bi se osušili.
U međuvremenu pripremite čokoladni preljev. Ulijte vrhnje za preljev u lonac i zagrijte dok ne postane vruće. Dodajte čokoladu i miješajte dok se nije otopila. Kad se čokolada otopila, maknite s vatre i ostavite na hladnom mjestu da se zgusne.
Nakon što su se profiteroli osušili i postali hrskavi, umočite jednu polovicu u čokoladni umak i stavite na rešetku da se stegne. Ponovite s polovicom svih profiterola.
Ulijte vrhnje u veliku zdjelu i mutite pjenjačom dok ne dobijete mekane vrhove.
Na polovice profiterola koje niste umočili u čokoladni preljev, stavite veću količinu tučenog vrhnja, a zatim poklopite polovicom uronjenom u čokoladu. Ponovite sa svim profiterolima.