Madlene s limunom i umakom od jagoda

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Madlene s limunom i umakom od jagoda
Madlene s limunom i umakom od jagoda

Jednostavan, a raskošan recept za omiljene francuske kekse, madlene, pošpricane osvježavajućim sokom od limuna i pripremljene uz umak od jagoda.

Sastojci

Broj porcija
18

Za madlene:

3jaja
100 gšećera u prahu
2limuna za ribanu koricu i sok
85 gglatkog brašna
1 žlica + 1 žličicakukuruznog brašna
1 žličicapraška za pecivo
100 gmaslaca

Za umak od jagoda:

100 gjagoda
1 žličicašećera u prahu

Priprema

1Pripremite smjesu s jajima

Miksajte šećer i jaja 5 minuta, dok smjesa ne postane čvrsta i kremasta. Umiješajte koricu limuna.


2 Umiješajte sve sastojke

Prosijte brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo u drugu zdjelu. Nježno umiješajte u smjesu s jajima i dodajte otopljeni maslac. Smjestu pohranite na 20 minuta u hladnjak.


3 Napunite kalupe

Pripremite kalupe za madlene (školjkastog oblika), namastite ih i punite svaki sa 2 žličice smjese. Smjese je dovoljno za 18 madlena.


4 Pecite

Pecite na 180°C, 10-12 minuta, dok se madlene ne nadignu i pozlatne.


5 Pošpricajte limunom

Pečene i još vruće madlene pošpricajte sokom 2 limuna u koji ste dodali žlicu šećera i ostavite da se ohlade.


6 Pripremite umak od jagoda

Jagode sa šećerom u prahu blendajte u blenderu dok ne dobijete tekuću smjesu. Kod posluživanja, žlicom prelijte umak po madlenama.

Možete dodati i drugo bobičasto voće za dekoraciju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.